Centre Residencial Especialitzat en el Tratactament de l'Addicció i Patologia Dual

Creus que pateixes un problema d'addicció, sopites que algú del teu entrorn la pateix?

Dona el primer pas

900 802 408

1ª Visita gratuïta

Tracte Humà i Proper

Atenció multidisciplinar amb un marcat tracte humà i proper

Atenció Personalitzada

Adaptem el tractament a les necessitats de cada pacient.

Mètode Propi i Eficaç

Més de 15 anys treballant per oferir el millor tractament.

Ingrés Inmediat

Disponibilitat d'ingrés inmediat en 24 hores.

Cuidem de la vostra salut , per això comptem amb tots el registres necerssiris per garantir seguretat i confiança als nostres pacients.

Clínica Especialitzada en Adiccions i Patologia Dual

A Clínica Forum Montau realitzem un tractament específic i personalitzat per a cada pacient, oferint un tractament integral a tots els nivells.

Ens centrant-nos en el pacient i en tota l’esfera biopsicosocial del mateix, donant cobertura terapèutica i tenint en compte aspectes tan importants com el familiar, el social i el laboral.

Métode Propi i Eficaç

Abordem l’addicció des d’un punt biopsicosocial deixant enrere falsos mites i oferint el millor tractament per a aquesta malaltia.

El nostre Model Integrador inclou un abordatge continu, desenvolupat i estructurat com a xarxa de suport per a l’addicte. La metodologia que fem servir està a l’avantguarda dels millors tractaments que hi ha actualment a nivell mundial basant les nostres tècniques.

Basem la nostra intervenció en un mètode propi pioner i innovador que té com a referència dos models: el model Minessota i el CRA, Aproximació de Reforçament Comunitari Community Reinforcement Approach.

El % de abstinència dels nostres pacients com a indicador d’èxit

Pacients atesos
1 any
2 any
3 any
4 any

Serveis de la Clínica

Previous slide
Next slide

Tractament Adicció Substàncies

L’alcoholisme és una malaltia crònica que es caracteritza per la recerca i el consum compulsiu i incontrolable d’alcohol malgrat les conseqüències perjudicials i els canvis que causa al cervell. Aquesta és una malaltia amb recaigudes que es dóna quan una persona torna a beure després d’haver-ho deixat per un temps.

La cocaïna és altament addictiva, dificultant que els qui la proven controlin el seu desig o consum futur. L’addicció comporta un alt risc de recaigudes, fins i tot després de llargs períodes sense consumir. La mera memòria de l’eufòria provocada per la cocaïna, o qualsevol menció, pot desencadenar un fort desig de consum i portar a una recaiguda.

El cànnabis, malgrat la seva percepció com a natural i menys perjudicial que el tabac, té efectes psicològics i fisiològics significatius a causa dels seus 400 cannabinoides, com el THC. Els seus efectes immediats inclouen augment del ritme cardíac, somnolència, analgèsia moderada, ulls vermells, boca seca i gana. Psicològicament, pot disminuir el funcionament intel·lectual, distorsionar la percepció, afectar la memòria i la coordinació, i induir hilaritat i loquacitat. Altes dosis poden portar a paranoia, al·lucinacions i pànic. Barrejar cànnabis amb tabac o alcohol pot intensificar aquests efectes i augmentar el risc d’addicció, especialment amb el tabac per la seva alta addictivitat.

Les drogues de disseny, com l’èxtasi, són estimulants del sistema nerviós central que afecten les neurones dopaminèrgiques i serotonèrgiques, incrementant l’alliberament de dopamina i serotonina. Això altera lactivitat cerebral associada a aquests sistemes de transmissió.

L’addicció a les benzodiazepines, comunament prescrites per a ansietat, estrès o insomni, és més freqüent del que es pensa. El mal ús i la prescripció fàcil poden portar a l’addicció i l’abús d’aquestes substàncies. Oferim tractaments personalitzats per a la desintoxicació, enfocant-nos en la individualització i la voluntat del pacient com a claus per a la rehabilitació.

La pràctica del chemsex, consumir drogues químiques per potenciar l’activitat sexual comporta serioses repercussions per a la salut, incloent-hi riscos de sobredosi, transmissió de malalties sexuals a causa de pràctiques de risc, i el desenvolupament de dependències tant a les substàncies com al comportament sexual associat.

Tractament Adicció Comportamental

A més de les addiccions a substàncies, hi ha les addiccions comportamentals, com la ludopatia, que funcionen de manera similar i tenen objectius terapèutics semblants. La ludopatia es caracteritza per un patró compulsiu cap al joc, manifestant esforços fallits per aturar-lo, ús del joc com a fuita, i afectació de diverses àrees de la vida de l’individu. El tractament inclou la reestructuració de la personalitat i els hàbits del pacient, control d’estímuls, prevenció de recaigudes i teràpies individuals i grupals amb un enfocament cognitivoconductual.

L’addicció a internet, als videojocs i al mòbil es caracteritza per l’ús compulsiu i descontrolat d’aquestes tecnologies i interfereix significativament en la vida quotidiana de l’individu. Les repercussions inclouen aïllament social, deteriorament de relacions personals, problemes acadèmics o laborals, i efectes negatius en la salut física i mental, com ara trastorns del son i ansietat. Abordar aquestes addiccions requereix un enfocament integral que inclogui teràpia cognitivoconductual, establiment de límits saludables en l’ús de tecnologies i el foment d’activitats alternatives.

L’addicció a les compres és un trastorn comportamental caracteritzat per la compulsió a comprar de manera excessiva i irracional, cosa que comporta greus repercussions financeres, emocionals i socials per a l’individu. Aquest problema, sovint impulsat per la cerca d’alleujament emocional o la satisfacció instantània, pot portar a deutes significatius, conflictes familiars i un sentiment profund de culpa o vergonya. L’abordatge terapèutic inclou teràpia cognitivoconductual per modificar patrons de pensament i comportament, teràpies grupals per al suport emocional i estratègies de gestió financera, enfocades a establir hàbits de consum saludables i restaurar l’equilibri a la vida de l’individu.

¿Por qué nosaltres?

Els terapeutes seleccionen diferents serveis per satisfer les necessitats mèdiques, psicològiques, socials i vocacionals específiques i les dels seus pacients, per tal de fomentar-ne la recuperació de l’addicció.

Per què Forum Montau és la millor opció

  1. Tractament integral Personalitzat
  2. Equip professional multidisciplinar
  3. Alt index de recuperació
  4. Tractament únic i eficaç
  5. Investigació i desenvolupament continuos
  6. Tarifes adaptades a l’economia del pacient
  7. Espai i ubicació ideals per a una bona recuperació

FAQS

Segur que et planteges moltes preguntes, a continuació intentem resoldre’t algunes, i recorda que els nostres especialistes t’oferiran orientació en una primera visita gratuïta.

Com puc saber si sóc addicte?

Si et fas aquesta pregunta és que ja alguna cosa estàs notant en el teu consum o en el teu comportament. Els símptomes més comuns són la pèrdua de control sobre el consum o la conducta referida, la compulsivitat i la impulsivitat. Aquesta pèrdua de control vindrà acompanyada per desordres generalitzats tant emocionals com comportamentals.

L'addicció es por curar?

Igual que succeeix amb altres malalties cròniques, com l'asma o algunes malalties cardíaques, el tractament de la drogoaddicció en general no constitueix una cura.

Quan és necessari buscar ajuda d'un professional?

Quan tinguem dubtes de si acudir o no a un professional és quan cal acudir a ell.

En el tractament de les addiccions hi ha un factor determinant per a la recuperació i aquest és al diagnòstic precoç.

Quins tipus de tractament existeixen per a les addicciones?

Els tractaments per a la recuperació d'un addicte es personalitzen segons les característiques del malalt. Existeix un ampli ventall de tractaments que van des d'un ingrés en comunitat terapèutica a tractament ambulatori personalitzat tant individual com grupal.

És necessari ingressar en un centre per superar una addicció?

No sempre és necessari. Hi ha pacients que aconsegueixen la desintoxicació de manera ambulatòria i altres que depenent de la substància i del patró de consum necessitaran un ingrés previ en un centre intern.

Qué puc fer si el meu familiar no accepta ajuda porfessional?

Demanar assessorament especialitzat perquè li puguin indicar com és l'actitud de la família davant el pacient amb una negativa a realitzar tractament.

Articles Destacats

Qué opinen de la Clínica Forum Montau

Marc Langdon-davies
Marc Langdon-davies
2024-03-06
Después de 3 tratamientos en otros centros sin lograr el éxito , en el centro montau si que veo la vida de otra manera y llena de frutos positivos y eso es gracias al gran equipo de profesionales, psicologos y terapeutas que hay detrás. Sólo tengo palabras de agradecimiento hacia ellos , me habéis cambiado la vida . Gente muy implicada y vocacional . Muchísimas gracias❤️
Enrique Fernandez
Enrique Fernandez
2023-10-23
Estoy encantado con el servicio.
Iván Arman Fernández
Iván Arman Fernández
2023-10-23
Encantado
Enrique Pastor
Enrique Pastor
2023-10-23
Todo perfecto.
Juango ElChacalor
Juango ElChacalor
2023-10-23
Me explicaron todo de manera muy sencilla
Diego Coimbra
Diego Coimbra
2023-10-23
Me atendieron súper bien.
Jordi Gonzalez
Jordi Gonzalez
2023-10-18
Azul es un lugar maravilloso para tu recuperación, el ambiente... armonia...las virtudes de los terapeutas...lo que se trasmite cuando cruzas la puerta trás el rendimiento es sensacional. El trato es muy familiar y economicamente positivo. Actualmente formo parte de este equipo de profesionales y es lo mejor que me ha pasado en mi vida.

Les nostres col·laboracions amb aquestes entitats certifiquen el nostre compromís i qualitat