LA IMPLICACIÓ DE LA FAMÍLIA

Els familiars d’una persona que pateix una addicció, són la part més important perquè la persona afectada decideixi posar-se en tractament i així poder-la superar.

El familiar es troba, normalment amb una situació difícil i que no sap com poder abordar-la. L’assessorament amb professionals especialistes en aquest àmbit pot ajudar a donar els passos necessaris per trobar una solució.

Existeixen molts tipus de recursos per atendre a persones que han generat una dependència. És important fer un estudi previ de cada cas i així poder escollir la opció més idònia. Al nostre Centre, oferim una primera visita gratuïta per analitzar la situació, orientar als familiars de com han d’actuar i recomanar la opció més eficaç per resoldre el problema.

Una vegada, el/la pacient decideix començar el tractament, és important que la família i/o parella d’aquest, s’impliquin també en el procés i d’aquesta manera puguin entendre quines son les implicacions i limitacions que se prescriuran durant el seu procés de recuperació. Amb aquesta finalitat es realitzen teràpies i visites individuals amb familiars i amb la parella de forma periòdica.

El tractament que oferim al Centre Terapèutic Montau té un alt percentatge d’èxit en la recuperació de les addiccions.

Deixar una addicció de forma definitiva, no només es basa en abandonar el consum de la substància o la conducta, sinó en que la persona realitzi canvis substancials en la forma de relacionar-se, de com viu els problemes quotidians, de com afronta els reptes, en resum en poder resoldre tots aquells aspectes psicològics que van predisposar a que la persona adquirís l’addicció.