Actualment esteu veient Nou fàrmac per evitar recaigudes

Nou fàrmac per evitar recaigudes

Investigadors de la Universitat de Múrcia estan desenvolupant nous fàrmacs que actuen sobre determinades connexions cerebrals per evitar que persones que han patit addiccions a drogues o altres substàncies tinguin recaigudes fins i tot anys després d’haver abandonat el seu consum.
La catedràtica del grup de recerca de Farmacologia Cel·lular i Molecular María Victoria Milanés, encarregada de la feina, ha assenyalat que els nous fàrmacs en els quals treballen parteixen de la investigació dels mecanismes moleculars implicats en l’aprenentatge associatiu que porta els addictes a les recaigudes .

Així, quan una persona que ha estat addicta a una substància realitza una activitat o acudeix a un lloc que tenia associat al consum, és fàcil que tingui una recaiguda, igual que quan viu una situació d’estrès.

Els nous fàrmacs tenen un efecte capaç de trencar aquesta connexió cerebral entre el record d’un lloc o altres estímuls relacionats amb la droga i el seu consum, el que disminueix el risc de recaigudes.

Els assajos amb aquests nous medicaments es troben ja en la seva tercera fase de les quatre que ha de superar un fàrmac per poder entrar al mercat, un procés que pot prolongar-se durant uns 15 anys.

Milanès ha recordat que l’addicció és considerada una malaltia, una patologia crònica la característica fonamental és que una vegada que es comença a consumir una substància, tot i saber que és nociva per a la salut i la vida, se segueix prenent.

Aquesta mateixa simptomatologia apareix també en les addiccions a les noves tecnologies, al joc o al sexe.