Tractament
Addicció Noves Tecnologies

Creus que has desenvolupat addicció o sospites que un familiar/conegut en pot tenir?

Dona el primer pas.

600 079 999

1ª Visita gratuïta

Tractament Addcció Noves Tecnologies

La proliferació de les Noves Tecnologies ha provocat l’aparició d’una nova addicció comportamental que es manifesta amb la necessitat d’estar en connexió constant en les diferents plataformes que es tenen a l’abast, mòbil, ordinador. tablets, videoconsoles…

Si no és tractada com cal, aquest comportament pot portar greus problemes per a la vida diària de l’addicte, en molts casos relacionats amb la manca d’hores de son que dificulten la realització de les tasques diàries i acaben afectant el rendiment total de la persona.

El programa de rehabilitació d’addicció a les noves tecnologies es basa en l’atenció individualitzada del pacient, per identificar-ne les causes i actuar en aquells aspectes necessaris per garantir l’eficàcia del tractament.

 

Los estudios neurocientíficos han demostrado que el uso de los dispositivos tecnológicos provoca inmediatamente la segregación de cortisol y dopamina, creando adicciones a las nuevas tecnologías.

adicción a las tecnologías

Addició al móbil / nomofobia

Es caracteritza per ús desmesurat del telèfon intel·ligent, el qual porta a un aïllament social (in vivo), ja que la relació amb l’exterior es fa mitjançant la xarxa (xarxes socials, whatsapp, jocs en línia, etc.). Evitant la comunicació amb la resta en directe, iniciar converses amb desconeguts, penjar imatges, vídeos o comentaris de la pròpia vida a les xarxes socials des d’una necessitat i de forma constant… El no-accés a les xarxes socials els crea ansietat, nerviosisme, taquicàrdies, pensaments obsessius, somatització, i fins i tot atacs de pànic. Els símptomes serien: mirar constantment el mòbil per veure si ha rebut algun missatge, perdre hores de son per submergir-se a les xarxes socials, no voler anar enlloc on no hi hagi cobertura, no apagar mai el mòbil, estar pendent de localitzar un endoll que permeti recarregar la bateria… incapacitat de controlar el temps que s’inverteix en el món electrònic.

Addicció a Internet

S’entén com un deteriorament al control del seu ús que es manifesta com un conjunt de símptomes cognitius, conductuals i fisiològics. És a dir, la persona fa un ús excessiu d’Internet, cosa que genera una distorsió dels seus objectius personals, familiars o professionals.

Generalitzada: Fa referència a l’ús excessiu multidimensional d’Internet sense focalitzar-se a una aplicació particular.

Específica: l’abús se centra en una aplicació d’Internet concreta.

Abordatge de la Addicció a les Noves Tecnologies

El tractament es basa, igual que en les addiccions amb substància, en la reestructuració de la personalitat i la vida del pacient. S’instauren nous hàbits en el dia a dia, controlant els estímuls que perpetuen la conducta i s’entrena en prevenció de recaigudes. Igual que en l’altre tipus d’addiccions, les teràpies són individuals i grupals. L’enfocament és cognitivoconductual, treballant tant la conducta problema en si com les creences i les idees irracionals associades a l’addicció.